7 TRUCURI PENTRU FOLOSIREA MAI EFICIENTA A MINTII

TRUCURI PENTRU FOLOSIREA MAI EFICIENTA A MINTIIConstientul emite rationamente si subconstientul produce; constientul alege si subconstientul livrea­za marfa. Va prezentam cateva trucuri. Este de la sine inteles ca puteti a­da­uga cele care corespund asteptarilor, nevoilor sau dorintelor voastre.

1. Amintiti-va mereu ca daca va ganditi la lucruri bune, atunci se vor produce lucruri bune. In schimb, contrariul e tot atat de adevarat.


2.
Sunteti ceea ce ganditi ca sunteti. Daca va ganditi ca sunteti facut pentru a fi nefericit, veti fi nenorocit, daca va ganditi tot timpul ca sunteti bolnav, veti deveni bolnav. Daca va simtiti neadaptat, veti da gres peste tot.


3.
Nu uitati ca subconstientul vostru nu argumenteaza niciodata. El accepta simplu si fara justificare ideile sau rationamentele constientului, oricare ar fi ele. Puteti sa va convingeti sub­constientul ca pamantul e plat, ca apa imbolnaveste de cancer sau altceva tot atat de absurd. Deci mare atentie la ce spuneti subconstientului vostru.


4.
Aveti libertatea de a alege. Toata existenta noastra e bazata pe liberul arbitru. Aveti posibilitatea de a alege, atunci de ce nu ati alege fericirea, sanatatea si prosperitatea?


5.
Rolul principal al subconstientului vostru este de a ocroti integritatea subconstientului vostru, ca sa nu fie coplesit de impresii false sau eronate. Dar – atentie! – constientul este cel care alege natura convingerilor voastre; precizati cele care va apartin in mod exclusiv.


6.
Sugestiile si comentariile altora nu au nici o putere asupra voastra, in afara cazului, bineinteles, in care hotarati in alt fel – ceilalti nu pot comunica cu subconstientul vostru. Comentariile acestea va pot prejudicia, in momentul in care spiritul constient le repeta de mii de ori, pana cand reuseste sa convinga subconstientul de adevarul lor.


7.
Fiti atenti la ce rostiti. Daca va petreceti timpul repetand ca sunteti incapabil, subconstientul vostru va va lua in serios. Am spus-o de nenumarate ori: el nu face deosebirea intre reali­tate si imaginar, el crede cu sfintenie tot ce-i relateaza constientul, in masura in care aceste cuvinte i se repeta de multe ori. Ca sa nu-l induceti in eroare, in loc sa spuneti „nu pot” spuneti mai curand „pot”. Transmiteti-i ideea ca reusiti tot ce va propuneti si acest lucru se va implini.

ScienceLine.ro

Reclame

3 răspunsuri la „7 TRUCURI PENTRU FOLOSIREA MAI EFICIENTA A MINTII

 1. aveam o colega in liceu care isi scria pe niste coli mesaje de genul: „Vei reusi!”, „Esti cea mai buna!” … citise undeva de metoda asta de orientare pozitiva a gandirii. And it works!

  • Gandirea pozitiva face ca lumea in care traiesti sa devina pozitiva. Daca gandesti pozitiv, nu poti fi negativ pentru ca gandind pozitiv devii acea pozitivitate. Luindu-te ca punct de referinta, TU devii centrul. Retrage-ti toate simturile si lumea din jurul tau va disparea. Inchid ochii si totul se intuneca. Asta este ceea ce experimentezi. Asta devine obiectul cunoasterii tale, restul sunt presupuneri. Pentru o fiinta stresata lumea devine un pericol, pentru un om trist intreg universul este jalnic. Unii sunt deprimati ca universul in care traiesc a fost creat asa tocmai prin modul lor de a gandi. Cat de minunata devine viata pentru acela care gandeste pozitiv! El vede in fiecare clipa o noua modalitate de a experimenta bucuria, savoarea sublima a miracolului.

   • Buna ziua!

    Interesant articol, pe care in cea mai mare parte l-am inteles;in afara unei singure propozitii.Cum adica „Retrage-ti toate simturile si lumea din jurul tau va disparea. Inchid ochii si totul se intuneca.”
    Adica daca noi nu avem simturi lumea dispare?Sau este folosit la sens figurat.Daca un om nu vede si nu aude, totusi lumea din jurul lui exista.Aici nu am inteles eu si as dori din suflet sa imi explicati!

    Va multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s