VITALITATEA – Resursa fiecaruia de putere si vindecare

Oboseala inseamna absenta energiei fizice, intelectuale si emotionale, iar oboseala cronica inseamna absenta prelungita a acestei energii. Oamenii care sufera de oboseala cronica se simt epuizati, indiferent cat s-ar odihni. Ba chiar se simt obositi cand se trezesc dimineata, iar apoi si mai obositi dupa ce se ridica din pat si isi incep activitatile. In mod evident, somnul nu este suficient pentru a elimina problema oboselii cronice.
Pe fondul oboselii cronice si al stresului acumulat, se creaza premizele instalarii a variate boli sau simptome, acestea declansandu-se de cele mai multe ori pe neasteptate si fara a avea aparent o cauza bine determinata. Chestiunea de fond este ca mintea si emotiile dumneavoastra pot constitui surse importante de energie sau pot provoca pierderi considerabile ale acesteia, dezechilibre si boli grave in organism. Desi alegerea deznodamantului ne apartine in totalitate, confruntarea cu aceste aspecte ale existentei noastre nu este simpla.
Universul este un rezervor infinit de energie inimaginabila – iar dumneavoastra sunteti o expresie a acestei energii. Aceeasi forta care invarte planetele in jurul soarelui salasluieste in fiecare dintre fiintele umane si exista din abundenta si in dumneavoastra. Este prezenta in fiecare celula a corpului, va anima intregul sistem fiziologic. Scopul oricarei actiuni pe care o intreprindeti in domeniul sanatatii ar trebui sa fie acela de a restabiliti legatura dintre dumneavoastra si aceasta rezerva latenta de energie biologica nelimitata, pe care sa reusiti sa v-o puneti la dispozitie, sa o lasati sa curga prin corp si sa aveti grija ca prin ceea ce faceti sa nu o blocati si sa nu va suprimati niciodata accesul la ea.
Din aceasta perspectiva am dorit sa oferim anumite sugestii sau posibilitati de punere in forma menite sa ajute organismul atat din exterior cat si din interior sa revina la o stare cat mai apropiata de cea naturala de bine si de echilibru.
Propunem pentru inceput tuturor celor cu deficit de vitalitate un program inedit de alimentatie bazat pe necesitatile de nutritie ale fiecarei grupei sanguine…

Alimentatia adecvata celor 4 grupe sanguine


4 grupe sanguine (A, B, AB, 0), 4 diete. Alimentatia adecvata fiecareia din cele 4 mari grupe de sange s-a descoperit a fi o componenta importanta a insanatosirii si recuperarii dupa boala, a revitalizarii organismului si redobandirii echilibrului. Materialul de mai jos sintetizeaza informatia prezentata in cartea „Alimentatia adecvata celor 4 grupe sanguine” – scrisa de Dr. Peter J. D’Adamo – cu privire la beneficiile demonstrate stiintific ale nutritiei corespunzatoare cerintelor fiecarei grupe sanguine. Teoria in baza careia s-au elaborat principiile nutritionale adecvate tipurilor sanguine a fost recompensata cu premiul Nobel, contribuind la crearea produselor CaliVita unice in lume Vital A/ B/ AB/ 0.

In acest context, fie ca vorbim de preparatele naturale CaliVita, fie ca ne preocupa dieta, aportul alimentar individualizat pe cele 4 grupe de sange reprezinta o solutie moderna de nutritie pentru redobandirea sanatatii, prelungirea vietii si obtinerea greutatii ideale.


Legenda
:

In tabelul de mai jos, semnificatia indicilor este urmatoarea:

„+ „faptul ca elementul nutritional este benefic pentru grupa sanguina vizata;
„0
” semnifica neutralitate;
„-
ca elementul nutritional respectiv este incompatibil cu grupa sanguina si ar trebui evitat pe cat posibil.

ALIMENTE COMPATIBILITATE CU GRUPA SANGUINA
1. Carne
Gr.  0 Gr. A Gr. B Gr.AB
– Carne de miel
– Carne de oaie
– Carne de vitel
– Carne de pui
– Carne de porc
– Carne de fazan
– Carnuri afumate
– Carne de rata
– Carne de gasca
– Ficat
– Carne de vita
– Carne de iepure
– Carne de curcan
– Slanina
– Carne de vanat
+ + +
+ + +
+ 0
0 0
0 0 0
0
+ 0 0
+ 0
0 + +
0 0 0 +
+ +
2. Alimente marine si de apa dulce
Gr.  0 Gr. A Gr. B Gr.AB
– Pulpe de pui de balta
– Melc
– Stiuca
– Peste cu carne alba
– Rac cu platosa
– Creveti
– Hering
– Homar
– Scoica
– Caviar
– Somon
– Macrou
– Stridie
– Pastrav curcubeu
– Pastrav marin
– Crap
– Biban
– Sardine
– Sepie
– Cod
– Somn pitic
0
0 + +
+ 0 + +
+ + 0 0
0
0
0 0
0
0
0
+ + + +
+ + + +
0
+ + 0 +
+ + + +
0 + 0 0
+ + 0
+ + + +
0 0 0
+ + + +
0 0 0
3. Lactate si oua
Gr.  0 Gr. A Gr. B Gr.AB
– Camembert
– Cascaval Cheddar
– Cascaval Eidami
– Cascaval Emmental
– Branza Feta
– Branza Gouda
– Zer
– Crema de inghetata
– Iaurt
– Branza de capra
– Lapte de capra
– Kefir
– Crema de branza
– Lapte degresat
– Mozzarella
– Parmezan
– Branza de soia
– Lapte de soia
– Smantana
– Lapte integral
– Oua
– Branza
– Unt
0
0 0
0 0
0 0
0 0 + +
0 0
0
0 + +
0 0 + +
0 + +
0 + +
0 0
+ 0
0 0 + +
0
0 + 0 0
0 + 0 0
+
0
+ 0 + +
+ +
0 0
4. Uleiuri si grasimi
Gr.  0 Gr. A Gr. B Gr.AB
– Ulei de seminte de in
– Ulei de arahide
– Unt de arahide
– Ulei de floarea soarelui
– Ulei de masline
– Ulei de susan
– Ulei din ficat de cod
– Ulei de porumb
+ + 0 0
0
+ +
+ + + +
0
0 0 0 0
5. Seminte uleioase
Gr.  0 Gr. A Gr. B Gr.AB
– Nuca
– Arahide
– Castane
– Nuci braziliene
– Mac
– Migdale
– Alune
– Seminte de floarea soarelui
– Fistic
– Seminte de susan
– Seminte de dovleac
0
0 0
0 0
0 0
0 0 + +
0 0
0
0 + +
0 0 + +
0 + +
6. Cereale
Gr.  0 Gr. A Gr. B Gr.AB
– Orz
– Orez brun
– Basmati de orez
– Germeni de grau
– Tarate de grau
– Cus-cus
– Faina de grau dur
– Faina alba
– Orez alb
– Faina Graham
– Hrisca
– Mei
– Faina de porumb
– Fulgi de prorumb
– Orez expandat
– Faina de orez
– Faina de secara
– Paste cu spanac
– Fulgi de soia
– Granule de soia
– Faina de grau integrala
– Secara alba
– Tarate de ovaz
– Faina de ovaz
0 0 0
0 0 0 +
0 0 0 0
0
0
0 0
0 0
0 0
0 0 0 +
0 0 0
0 +
0 0 + +
0 + +
0
0 0 + +
0 + + +
0 + +
0 0
0
0
0
0 0 + +
0 + +
+ + +
7. Produse de panificatie si patiserie
Gr.  0 Gr. A Gr. B Gr.AB
– Briose
– Patiserie din produse de grau
– Paine neagra de ovaz
– Matzos de grau
– Paine de secara 100%
– Fulgi de secara
– Paine cu multicereale
– Paine de grau integral
– Paine Wasa (rascoapta)
0
0
0 0
0 0
0 0 +
0 0 +
0
0
0 0 + +
8. Legume
Gr.  0 Gr. A Gr. B Gr.AB
– Anghinare
– Avocado
– Mugur de bambus
– Broccoli
– Cartofi
– Zuchini
– Varza alba
– Sfecla alba
– Usturoi
– Ciuperci shiitake
– Ciuperci cultivate
– Gulii
– Conopida
– Varza de Bruxelles
– Varza creata
– Masline negre
– Masline verzi
– Vinete
– Rosii
– Patrunjel
– Boia de ardei
– Praz
– Ridichi
– Salata
– Porumb galben
– Morcovi
– Sparanghel
– Spanac
– Dovleac
– Castraveti
– Ceapa rosie
– Varza rosie
– Telina
– Ceapa verde
– Ardei verde
+ +
0
0 0 0 0
+ + + +
+ + +
0 0 0 0
+ 0
+ + 0 0
+ + 0 +
+
0 0
+ + 0 0
0 + +
0 + 0
+ + + +
0 0 0
+ +
0 0
+ + + +
+ +
+ + 0 0
0 0
0 + 0
0
0 + + 0
0 0 0 0
+ + 0 0
+ + 0 0
0 0 0 +
+ + 0 0
+ 0
0 0 0 +
0 0 0 0
0 +
9. Fasole si alte pastaioase
Gr.  0 Gr. A Gr. B Gr.AB
– Fasole alba
– Linte domestica
– Fasole alba uscata
– Fasole neagra
– Tofu
– Fasole rosie
– Linte rosie
– Soia rosie
– Fasole verde
– Mazare
0 0 0 0
+ 0
+ +
+
0 + +
0 0 +
+ 0
0 + + +
0 + 0 0
0 0 0 0
10. Fructe
Gr.  0 Gr. A Gr. B Gr.AB
– Afine
– Mere
– Ananas
– Prune uscate
– Banane
– Lamai
– Cirese
– Curmale
– Agrise
– Capsuni
– Coacaze negre
– Mure
– Smochine
– Lubenita
– Grepfrut
– Kiwi
– Cocos
– Pere
– Zmeura
– Mandarina
– Mango
– Portocala
– Piersici
– Papaya
– Coacaze rosii
– Rubarba
– Caise
– Pepene galben
– Prune
– Struguri
0 + 0 0
0 0 0 0
0 + + +
+ + 0 0
0 +
0 + 0 +
0 + 0 +
0 0 0 0
0 0 0 +
0 0
0 0 0 0
+ 0 0
+ + 0 +
0 0 0 0
0 + 0 +
0 0 0 +
0 0 0 0
0 + 0 0
0 0
0 0
0
0 0 0 0
0 + 0
0 0 0 0
0 + 0 0
0 0
+ + + +
0
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s