CE ESTE AFILIEREA?

Dupa cum a-ti observat cei care mai intrati pe acest blog,de cateva zile au aparut niste bannere comerciale,astfel ca daca aveti nevoie sa cumparati un cadou,sau aveti nevoie de vreun component IT,etc…sunteti la un click distanta.Totul a inceput cu ceva timp in urma cand vroiam sa cumpar un televizor,pentru ca cel vechi se cam stricase.Asa am vazut un banner cu DOMO.RO,pe un site oarecare,am dat click,l-am „vazut…,placut…a doua zi luat”.Asa am aflat despre aceste programe de afiliere.

CE ESTE AFILIEREA?

Afilierea este relatia dintre un vanzator si o persoana care promoveaza produsele si/sau serviciile acelui vanzator.In online vanzatorul este de regula un magazin online (cu haine, electronice, bilete de avion servicii turistice sau orice altceva) si se cheama merchant. Persoana care promoveaza produsele – numita afiliat – este cineva care de regula are un site sau mai multe pe care are un numar rezonabil de mare de vizitatori ce ar putea fi interesati de anumite tipuri de produse sau servicii.

O relatie de afiliere functioneaza in felul urmator: afiliatul se inscrie in programul de afiliere al merchantului, si in urma acestei inscrieri primeste un link de afiliat. Un link de afiliat este de regula de forma http://www.sitemechant.ro/?ref=id_afiliat.
Afiliatul foloseste linkul de afiliat pe site-ul propriu. Potentialii clienti interesati de produsele / serviciile merchantului dau click pe linkul respectiv si ajung astfel pe site-ul merchantului. Atunci cand da click pe linkul respectiv pe calculatorul potentialului client este setat un cookie care contine id-ul afiliatului. Daca potentialul client cumpara un produs / serviciu de pe site-ul merchantului, la momentul cumpararii se verifica existenta cookie-ului de pe site-ul clientului potential si se genereaza un comision catre afiliat.
Comisionul afiliatului de regula exprimat ca un procent din valoarea produselor vandute clientilor referiti de acel afiliat ( = cientii sositi pe site-ul merchantului prin linkul de afiliere al afiliatului respectiv).

De aceea m-am gandit sa va impartasesc si voua aceasta noua dimensiune pe care vreau sa o dau blogului,ca vorba aia totul trece prin stomac…

S-avem noroc!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s