Ce trebuie să ştii despre ACTA.Vom fi urmăriți pe internet!

 

ACTA (Tratatul Comercial pentru Combaterea Contrafacerilor), supranumită de contestatarii din toată lumea “poliţia internetului”. De acum, internauţii vor fi urmăriţi pentru a preveni orice tentativă de fraudă.Prin noul tratat ACTA, românilor li se va umbla în calculatoare, fără ca aceștia să aibă habar.

  • Descărcarea ilegală de filme sau muzică de pe internet va fi imediat depistată şi pedepsită chiar cu puşcăria. Până şi simpla vizualizare a unui videoclip sau film piratat aduce mari probleme. Ţările ACTA sunt de acord să permită poliţiei internetului să-ţi fie blocat automat IP-ul, să fie retrase domeniile site-urilor pirat sau să ţi se impună plata unor despăgubiri.
  • YouTube e în pericol. Acest canal nu va mai putea difuza clipuri, emisiuni sau filme decât în urma unui acord clar cu casele de producţie sau cu artiştii.
  • Ca urmare a acestui tratat, providerii de internet pot pătrunde oricând în calculator, ca să verifice dacă softurile sau sistemele de operare instalate au licenţă.
  • Conversaţiile pe messenger sau e-mailuri pot fi interceptate şi stocate, urmând a fi folosite oricând împotriva utilizatorilor de internet.
  • Atenţie! Verificările se fac fără obţinerea unui mandat judecătoresc.

 

Conform unor surse parlamentare, semnarea acordului ACTA de către România s-a făcut în urma unei decizii a Guvernului Boc, prin reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe (MAE), de la Tokyo (Japonia) sau de la Bruxelles (Belgia). Tratatul urmează să fie discutat de Parlamentul European în luna mai. Dacă va fi aprobat, toate statele membre al UE vor fi obligate să-l pună în aplicare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s