Top 10 tari cu cei mai bogati locuitori …

 

In continuare voi incerca sa va prezint sau sa  va sugerez cateva alternative pentru Romania, asta in cazul in care v-ati hotarat sa faceti pasul dar nu stiti inca unde sa va stabiliti noua resedinta…

 

1. Qatar  – PIB per capita: 91.379 dolari
Ca in majoritatea tarilor arabe, in Qatar extractia si prelucrarea petrolului are un rol major in industrie, de unde vine si bunastarea locuitorilor.
2. Luxemburg – PIB per capita: 89.562 dolari

Marele Ducat de Luxemburg este mai mic decat Rhode Island, are putin peste o jumatate de milion de locuitori, care vorbesc trei limbi straine: franceza, germana si luxemburgheza. Cele mai puternice ramuri ale industriei sunt cel bancar si serviciile financiare, prelucrarea fierului si a otelului.
3. Emiratele Arabe Unite – PIB per capita: 57.774 dolari
A treia cea mai bogata tara din lume gazduieste si cel mai mare mall din lume, Dubai Mall. Tara este formata din 7 emirate, cu peste 8 milioane de locuitori. Arabii din emirate scot bani din petrol, industria petrochimica, aluminiu si ciment.
4. Norvegia – PIB per capita: 56.920 dolari
Regatul Norvegiei este una dintre putinele tari din lume care mai au monarhie. Cele mai puternice ramuri ale industriei sunt cea a petrolului si a gazelor natural sic ea alimentara. Are aproape 5 milioane de locuitori.
5. Singapore – PIB per capita: 56.797 dolari

Tara din sud-estul Asiei si care are in component 63 de insule, are numai 5 milioane de locuitori. Singapore scoate cei mai multi bani din electronice, produse chimice si servicii financiare.
6. Statele Unite ale Americii – PIB per capita: 47.084 dolari

Desi in ultimul an vestile rele de pe continental american vin fara incetare, iar SUA au fost la un pas de a intra in incetare de plati in august, tara se mentine intre cele mai bogate state din lume. Cele mai dezvoltate ramuri ale industiei americane sunt cea petroliera, prelucrarea otelului si cea auto.
7. Elvetia – PIB per capita: 46.424 dolari
Desi este cunoscuta in toata lumea pentru ciocolata sa, Elvetia este un paradis pentru investitori. Nivelul ridicat de trai al celor aproape 8 milioane de locuitori este sustinut de turism, industria auto sic ea chimica.
8. Olanda – PIB per capita: 42.447 dolari
Olanda are 16,6 milioane de locuitori si cele mai importante surse de bani sunt agricultura, metalele si tehnologiile.
9. Irlanda – PIB per capita: 39.999 dolari

Desi Irlanda este una dintre tarile cu cele mai mari datorii din Europa si a avut nevoie de un imprumut de salvare de la FMI si CE, irlandezii traiesc bine. Cele mai puternice industrii sunt cea a metalelor, cea alimentara si textila.
10. Austria – PIB per capita: 39.711
Cu o populatie de 8,4 milioane de persoane, vorbitoare de limba germana, Austria castiga bani din constructii, alimente si prelucrarea metalelor.
sursa:incont.ro

Un răspuns la „Top 10 tari cu cei mai bogati locuitori …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s