DIETA VEGANA…

Dacă în urmă cu doar câţiva ani dietele vegane erau considerate extreme, în prezent tot mai mulţi oameni adoptă acest mod strict de alimentaţie pentru a slăbi şi a avea o viaţă mai sănătoasă.

Dietele vegane au din ce în ce mai mulţi adepţi, care consideră că o alimentaţie bazată pe plante, dar echilibrată, reprezintă cel mai sănătos stil de viaţă. Aceaste diete sunt bazate pe plante, germeni şi seminte şi exclud toate produsele de origine animală, inclusiv laptele, brânza şi ouăle, care sunt permise în unele diete vegetariene.

Avantajele dietei vegane

Printre avantajele de care se bucura cei care adopta o dieta fara produse animale, se afla si faptul ca, deoarece consuma numai alimentele vegetale naturale, precum cereale integrale, fasole sau fructe si legume proaspete, care sunt bogate in fibre, pentru ei procesul de slabire este mult mai usor. Daca tinem cont de cantitatea scazuta de colesterol si grasimi saturate care se regasesc in acest tip de alimente, ne putem explica si de ce persoanele vegane sunt aproape ferite de pericolul de a deveni obeze. In plus, persoanele care aleg sa se transefere catre o dieta vegana sunt mai putin predispuse fluctuatiilor de greutate.

Totusi, si aceasta dieta prezinta anumite riscuri, daca cei care o urmeaza nu isi asigura necesarul de vitamine si minerale. Veganii trebuie sa fie atenti la aportul de vitamina B-12, acizi grasi omega 3, calciu, vitaminele D si A si proteine care nu se regasesc in alimentele vegetale. De aceea, o dieta de tip vegan prezinta mai multe riscuri in ceea ce priveste deficitul de nutrienti necesari organismului. Asadar, pentru a slabi intr-un mod sanatos, veganii ar trebui sa isi completeze necesarul zilnic de vitamine si minerale, din alte surse decat alimentele pe care le consuma, iar suplimentele alimentare sunt mereu la indemana.

O dietă pentru toate vârstele

Studiile au arătat că dietele vegane sunt indicate pentru persoanele de toate vârstele, chiar şi pentru cele aflate în etape cruciale ale vieţii cum ar fi copiii în creştere, femeile gravide sau cele care alăptează, precum şi sportivii extrem de activi.

Care sunt beneficiile unei dieta vegane crude?

1…Cresterea energiei;
2…Imbunatatirea aspectului pielii;
3…O digestie mai buna;
4…Scaderea in greutate;
5…Reducerea riscului de boli cardiace;
Este o dieta bogata in potasiu, magneziu, fier, acid folic, fibre si fotochimicale. Aceste proprietati sunt asociate cu o reducere a risculi de boli grave precum diabetul sau cancerul. De exemplu, un studiu publicat de revista de sanatate ” Journal of Nutrition” a concluzionat ca un consum crescut de hrana vie scade colesterolul si concentratia de trigliceride.

Ce pot sa mananc?

Alimente neprocesate, de preferinta bio ca:
1…Fructe si legume proaspete
2…Nuci
3…Alune
4…Seminte
5…Graunte
6…Cereale
7…Verdeturi
8…Ierburi
9…Fructe uscate
10…Alge marine
11…Produse apicole
12…Sucuri proaspete din fructe si verdeturi
13…Lapte de cocos
14…Apa pura
Cel putin 75% din hrana trebuie sa fie proaspata si abia restul de 25% deshidratata la maxim 42° Celsius

Ce tehnici de gatire se folosesc?


Tehnici de gatire specifice pentru hrana vie fac mancarea mai usor digerabila si aduc varietate dietei, precum:
1…incoltirea de seminte si cereale
2…sucuri de fructe si verdeturi
3…nuci si alune imnuiate sau deshidratate
4…mancare deshidrata
5…pisat sau maruntit
sursa:net

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s