5 descoperiri incredibile care au schimbat istoria…

 

 

Harta din Palatul Topkapi
In 1929, dupa mai bine de 400 de ani de cand Palatul Topkapi a functionat drept resedinta sultanilor Imperiului Otoman, Guvernul turc se hotaraste sa-i schimbe destinatia in muzeu. Asa cum era de asteptat toate bunurile din interior au fost inventariate si reorganizate. In tot acest proces s-a descoperit si o harta datata din 1513 de catre un amiral pe numele de Piri Reis.Harta prezenta Europa Estica, Europa Vestica, Nordul Africii si in mod surprinzator Antarctica. Oficial, Antarctica a fost descoperita in 1820 de catre Mikhail Lazarev si Fabian Gottlieb von Bellingshausen.Manuscrisul lui Voynich

Acest manuscris bizar nu are data sau autor. Lucrarea contine 232 de pagini impecabile, scrise intr-un limbaj necunoscut. In interior apar oameni care se scalda intr-un lichid nemaiintalnit. Mai apar si semne zodiacale care in prezent nu au corespondent.
Cartea se afla momentan la Yale, cercetatorii cazand de acord ca este cel mai bizar document descoperit vreodata.


Proiectul SETI

Prin 1963, fascinati de universul vazut si nevazut, americanii au pornit un program ambitios pentru cautarea formelor inteligente de viata prin toata intinderea teoretic infinita de spatiu. A inceput proiectul SETI, acronim de la Search for Extraterrestrial Intelligence, avand la baza o echipa de experti si un telescop radio urias, botezat „Marea ureche”.

Pe 15 august 1977, Dr. Jerry R. Ehman devine martorul unei descoperiri de senzatie. Un semnal ciudat, etichetat drept extraterestru, a fost inregistrat si transpus pe hartie. Semnalul a tinut 72 de secunde, facandu-l pe Ehman sa noteze „Wow” pe acea hartie, nota care a devenit celebra. Multi au spus ca o civilizatie a incercat sa ne contacteze, altii ca este doar o manifestare normala data de interactiunea dintre doua stele.

Cand a fost descoperit aluminiul?
In 1974 a fost descoperit in Romania, mai exact pe malul Muresului la Aiud, un obiect ciudat care semana cu un ciocan. Artefactul a fost trimis spre cercetari la Institutul de Arheologie din Cluj unde a fost datat si cu carbon. Interesant este ca obiectul a fost realizat din aluminiu , iar vechimea a fost stabilita la aprox. 10.000 de ani. Aluminiul se obtine de regula din bauxita, element abundent in scoarta terestra,dar ca si prdous a fost descoperit oficial de abia in 1825.


Dinozaurii din Mexic

In 1944, Waldemar Julsrud calarea prin relieful plin de stanci si nisip al regiunii mexicane Acambaro. Poposind la un momentdat, barbatul descopera o figurina din lut in care aparea silueta unui dinozaur. S-a apucat sa sape in jurul acesteia si a mai descoperit alte cateva figurine.Julsrud nu a putut explora tot situl respectiv, asa ca a pus un fermier local sa sape dupa figurine, promitandu-i o suma de bani pentru fiecare obiect adus. Intr-un final au fost descoperite peste 32000de statuete. La datarea cu carbon s-a stabilitca acestea au o vechime de peste 1500 de ani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa:fiicurios.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s